ERC fa oposició perquè ATLL torni a mans públiques

Una moció exigeix per majoria la recuperació al Govern
oriol junqueras acn
oriol junqueras acn

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha adherit aquest dijous a la causa dels partits que volen que la Generalitat recuperi la titularitat pública d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), una de les ‘estructures d’Estat’, a parer dels republicans. Ho ha fet sumant-se a la moció aprovada al Parlament amb els vots de tots els partits de l’oposició -excepte el PP, que s’ha abstingut- per exigir el Govern d’Artur Mas un moviment en aquest sentit.

Movent peça, per primer cop clarament, pel que fa a aquest polèmic afer, la principal privatització de l’actual Govern, Oriol Junqueras marca distàncies amb Mas i la seva política. De moment, la gestió d’ATLL no ha canviat de mans i el Govern, obligat per una sentència del Tribunal Suprem a apartar Acciona, sembla paralitzat sota la pressió.

CiU ha votat en contra de la moció que reclama la recuperació de la titularitat pública, mentre que, en espera d’una nova sentència del Suprem que respongui el recurs d’Acciona, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, demora la presa de decisions pel que fa a l’estratègia governamental. Andreu Mas-Colell, al capdavant d’Economia, per la seva part, s’enfronta a la possibilitat d’haver de tapar un forat de 1.000 milions d’euros de dèficit comptable corresponents al 2012 i a haver de pagar, amb la tresoreria catalana greument malmesa, uns 300 milions a Acciona si es trenca el polèmic contracte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides