Neix una iniciativa d’impuls a la lluita ciutadana contra la corrupció

#GrupAnticorrupció es presenta al Parlament amb el cas Pujol en el punt de mira
xnet
xnet

El Parlament de Catalunya ha acollit aquest dijous la presentació d’una iniciativa que vol optimitzar la lluita de la corrupció per part de la ciutadania i, d’entrada, intervenir en la comissió parlamentària que té el cas Pujol com a afer principal.

Divulgada amb el hashtag #GrupAnticorrupcio a Twitter, la presentació d’aquesta proposta ha comptat amb la presència i les paraules del diputat de la CUP i president de la Comissió sobre el frau l’evasió fiscal David Fernàndez, el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, l’arquitecta, exregidora socialista i impulsora del Parlament Ciutadà Itziar González, la periodista de Cafè amb Llet Marta Sibina i l’artista italiana Simona Levi, encarregada d’iniciar la posada en comú de la proposta. A més, ha intervingut via Skype l’enginyer i activista Hervé Falciani, que va destapar la llista més gran d’evasors fiscals mai publicada.

El #GrupAnticorrupcio ha exposat com a objectius la posada en comú d’accions concretes de treball de grups i ciutadania, l’optimització del treball de les persones que lluiten contra la corrupció, la garantia del dret a la informació, la facilitació de canals de col·laboració dels ciutadans i l’increment de la pressió sobre les institucions que han esdevingut còmplices de la corrupció i del suport als denunciants.

Aquest grup de treball pretén “federar grups i persones” per trencar xarxes de corrupció i accelerar el treball de les institucions. Està estretament vinculat a Xnet, que va destapar l’escàndol de Rodrigo Rato i Bankia i ha facilitat la seva bústia, el BuzónX, per rebre informació d’interès d’aquest grup de treball que reclama el suport d’activistes, periodistes, juristes i altres professionals, així com de la ciutadania en general, interessats a combatre la corrupció a Catalunya.

Què han dit?

Vídeo de la presentació

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari