Expedient a Espanya per no garantir el dret a la informació dels detinguts

Sis mesos després del final del termini, no ha encaixat la directiva comunitària en la seva legislació
Rajoy
Rajoy

El Govern espanyol va exhaurir fa mesos el termini fixat per les autoritats comunitàries per incorporar en el seu ordenament jurídic la directiva 2012/13/UE sobre el dret a la informació dels encausats en processos penals, per la qual cosa la Comissió Europea li ha obert un expedient, informa eldiario.es.

Mitjançant una comunicació escrita, les autoritats de Brussel·les ha demanat explicacions al Govern espanyol per aquest retard en assumir el contingut d’una normativa que s’havia d’incorporar abans del 2 de juny, elaborada per assegurar el dret a un judici just.

Preguntada per l’eurodiputada d’Izquierda Unida Marina Albiol sobre possibles mesures contra l’incompliment, la comissària de Justícia de la UE, Vera Jourova, ha dit que si Espanya no reacciona a la comunicació remesa, el cas pot acabar en una denúncia davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El cas d’Alfon’
L’eurodiputada Albiol ha traslladat a la comissària Jourova que s’està produint una increment de la criminalització de la protesta social i ha exposat, en concret, casos com els d’Alfonso Fernández, ‘Alfon’, un jove condemnat per la suposada tinença d’un explosiu, quelcom que ell nega. Sobre aquest cas s’han denunciat excessos i irregularitats en les proves presentades contra ell i s’ha estès la sospita d’un muntatge policial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides