Cunyats emprenyats

Jordi Pujol va amagar a la seva germana l'existència de la "darrera voluntat específica" del seu pare
francesc cabana
francesc cabana

El pròxim dimarts dia 27 de gener tindrem una foto per a la història de Catalunya. L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; la seva esposa, Marta Ferrusola; i tres dels seus fills, Marta, Pere i Mireia, han de comparèixer a la Ciutat de la Justícia per donar explicacions a la jutgessa Beatriz Balfagón sobre els diners que tenen a Andorra i que mai no van ser declarats a Hisenda, fins que el passat 7 de juliol el diari El Mundo va fer pública la seva existència.

Els 3,4 milions d’euros que apareixen en un document, datat l’any 2012, de la Banca Privada d’Andorra (BPA) en comptes a nom de Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Pere i Mireia són l’origen de la investigació que mena la titular del Jutjat d’instrucció n. 31 pels delictes de frau a la Hisenda pública i blanqueig de capitals. La publicació d’aquest document va provocar que el 25 de juliol, Jordi Pujol fes la famosa confessió en la qual reconeixia que ell era el titular d’una “herència” que el seu pare, Florenci Pujol, li havia deixat “a l’estranger” per tal que la repartís a la seva dona i als seus set fills.

Els dos testaments
Jordi Pujol, que és molt murri, ha intentat jugar amb l’ambigüitat de les paraules per tal de despistar l’acció de la justícia i dels investigadors d’Hisenda i de la policia que li segueixen la pista del “tresor” amagat. En el seu comunicat del 25 de juliol de 2014, l’expresident de la Generalitat va concretar reiteradament que aquests diners eren una “herència” del seu pare, però matisava que “diferents als compresos en el seu testament”. Segons aquesta versió dels fets, Florenci Pujol –que va morir sobtadament el setembre de 1980- hauria fet dos testaments: un testament A, protocol·litzat davant de notari, que repartia una part de l’herència entre la seva dona, Maria Soley, i els seus dos fills, Jordi i Maria; i un testament B, expressat com a “darrera voluntat específica” (sic), que tenia com a beneficiaris Marta Ferrusola i els set germans Pujol Ferrusola.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides