El “procés” és cosa de dos

Després de l’acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras de celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre i, sobretot, després del tweet que se’ls va escapar als responsables de les xarxes socials del govern català i que venia a dir que l’acord incloïa que ERC i CiU vagin de bracet a les properes eleccions municipals, ha quedat clar que el procés és cosa seva. Seva d’ERC i CDC, vull dir. O seva, de Junqueras i Mas. Que no sé jo si tots els alcaldables d’ERC estan contents amb aquest pacte pre-anunciat. Molts vots d’esquerres poden abandonar el partit de Junqueras si el seu candidat a alcalde ja avisa per endavant de l’acord municipal amb Convergència.

A Alfred Bosch, per exemple, no li ha fet massa gràcia saber que ha de vendre al seu electorat que Xavier Trias pot continuar d’alcalde de Barcelona amb els vots d’ERC si queda per davant d’ell. En canvi, Trias, que ja fa temps que donava per perduda la reelecció, ara ha recuperat una mica d’esperança.

S’ha extès la sensació que ICV-EUiA i les CUP han estat utilitzats en la primera fase d’aquesta aventura i que, a l’hora de la veritat, se’ls ha deixat tirats. Potser, després de les municipals, els tornaran a demanar que treguin les castanyes del foc al tàndem CDC-ERC si el “procés” es complica.

Mas diu que aquests mesos serviran per anar preparant les “estructures d’Estat” i Junqueras intentarà matisar el caràcter insolidari d’uns pressupostos que ell mateix va qualificar dels més antisocials de la història de Catalunya.

Seran nou mesos que es faran llargs. Quanta gent al vostre voltant no us ha comentat que ja està fart d’aquesta història de “processos” i “fulls de ruta”? A alguns dirigents independentistes els agrada dir que molts catalans ja han desconnectat d’Espanya. N’hi ha molts d’altres que també desconnectaran –si no ho han fet ja- d’un “procés” que, des d’ara i fins a les eleccions del mes de maig, serà només cosa de dos.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari