El Barça trenca amb l’empresa israeliana de seguretat

La Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport podria obrir un expedient al club
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

La situació de tensió que viu el FC Barcelona arran de les provocacions de l’inspector dels Mossos d’Esquadra encarregat de la seguretat del Camp Nou, Lluís Miquel Venteo, ha deixat l’entitat blaugrana en una difícil situació. Un problema més per la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu, que podria comportar una dura sanció per part de la Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport i la Lliga de Futbol Professional (LFP).

En els prolegòmens del partit de futbol Barça-Sevilla, celebrat el passat 22 de novembre, l’inspector Lluís Miquel Venteo va increpar els seguidors més joves que s’apleguen a la grada sud de l’estadi, amenaçant-los amb represàlies. Aquesta insòlita actitud, totalment gratuïta, va provocar un gran malestar i un obert enfrontament entre el cap dels Mossos i l’empresa responsable de la seguretat del club, la israeliana ISDS, que té en el seu actiu l’absència d’incidents remarcables al Camp Nou en els últims tres anys.

El conflicte va ser tractat en una reunió al màxim nivell entre el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i Josep Maria Bartomeu. Abans de final d’any, el club va decidir rescindir el contracte amb l’empresa ISDS i va cessar el responsable de seguretat del Barça, Àlex Garcia-Gascón. Això ha fet que, en els dos últims partits disputats al Camp Nou, contra l’Elx i l’Atlético de Madrid, el club no tingués oficialment un responsable de seguretat, fet totalment irregular i que contravé l’estricta normativa fixada per la Lliga de Futbol Professional (LFP). L’absència d’un director de seguretat pot ser motiu d’una dura sanció contra l’FC Barcelona i, en aquest sentit, la Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport li obrirà un expedient sancionador.

La figura de l’inspector dels Mossos Lluís Miquel Venteo és molt qüestionada. Els protocols de seguretat que va establir van fallar estrepitosament en el partit entre el Barça i el Paris Saint-Germain, quan dos seguidors de l’equip francès van ser apunyalats a la sortida del Camp Nou, sense que fins ara els Mossos hagin detingut els agressors. També se’l critica per abusar dels privilegis que li confereix la seva presència al FC Barcelona, per exemple amb els viatges de l’equip a l’estranger.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari