Querella contra Mato dels afectats per hepatitis C

L'acusen d'haver deixat morir 4.000 persones
ana mato
ana mato

La dimissió com a ministra de Sanitat no va ser, ni de bon tros, el punt final de les polèmiques d’Ana Mato. Encerclada per la seva vinculació a la trama Gürtel, va caure del Govern just abans que Mariano Rajoy exposés al Congrés dels Diputats el passat 27 de novembre un grapat de mesures contra la corrupció i el desembre, es va saber que rebria un increment salarial -de 1.046,48 euros addicionals- gràcies al seu nomenament com a vicepresidenta de la Comissió de Cooperació.

Les decisions que han empobrit la qualitat de la sanitat pública els darrers anys es giren en contra d’Ana Mato en forma de querella. La presenta la Plataforma d’Afectats per l’hepatitis C, que la culpen d’haver deixat morir uns 4.000 pacients, a l’Audiència Nacional. Els denunciants indiquen que ho va fer tot restringint l’accés a medicaments de darrera generació que ja estaven aprovats i acusen l’exministra d’omissió del deure de socors.

Els membres d’aquesta plataforma, que van protestar en una marxa davant la Moncloa dissabte passat, es plantegen la possibilitat d’incloure Mariano Rajoy en la querella com a “responsable últim”, si aquesta és admesa a tràmit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides