Les rendibles evasions fiscals de les filles de Jordi Pujol

Mireia va fregar el 31% de retorn i Marta, gairebé el 53% amb les 'inversions andorranes'
La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no
pujol familia

Els fons amagats a Andorra pels Pujol van oferir una oportunitat d’obtenir rendibilitat mitjançant inversions que tres dels fills, Marta, Mireia i Josep, no van desaprofitar. Segons les dades publicades per Vozpópuli sobre els seus moviments de diners al Principat, les dues filles de Jordi Pujol i Marta Ferrusola van destacar en l’assoliment de revaloritzacions que van ultrapassar les de l’IBEX 35.

Marta Pujol va rebre un retorn de les seves inversions de fins al 52,74% i un mes abans del tancament de les dades remeses a la Justícia, la rendibilitat dels fons evadits s’enfilava per sobre del 59,9%. Mireia Pujol va obtenir un 30,85% de rendibilitat amb la seva cartera d’inversions i entre el gener i el febrer del 2009 va incrementar el seu patrimoni un 12,91%. En el seu compte obert el 1992, segons la mateixa informació, va arribar a acumular fins a un milió d’euros. Menys espectacular és el cas de Pere Pujol, que va aconseguir un 6,41% de benefici.

Sis mesos després
Els Pujol no han tingut pressa per facilitar a la Justícia la documentació que la banca andorrana només podia entregar als titulars dels comptes. De fet, AndBank va lliurar documentació a Marta Ferrusola amb data de 9 de juliol del 2014 que no va arribar als tribunals fins al 7 de gener del 2015, dimecres passat. Es tracta de la mateixa tramesa que inclou les dades dels tres fills que comparteixen imputacions amb el matrimoni Pujol Ferrusola.

Retorn a la Generalitat
D’altra banda, l’expresident català Jordi Pujol ha tornat fugaçment aquest dijous al Palau de la Generalitat, acompanyat de Marta Ferrusola, en un acte de tribut al bisbe Joan Carrera. És la primera aparició pública de l’exMolt Honorable des de la seva imputació per frau fiscal i blanqueig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides