El testament despulla Jordi Pujol

La fortuna oculta a Andorra no consta en els documents del llegat de Florenci Pujol
pujol parlament
pujol parlament

Florenci Pujol i Brugat no va designar com a hereu el seu fill, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley, sinó la seva esposa, i la seva herència totalitzava un valor de 105 milions de pessetes. A l’exMolt Honorable li va correspondre la legítima, com consta en el testament del seu pare, i va percebre béns per un valor de 13.128.647,25 pessetes. Així doncs, l’origen de la fortuna que Jordi Pujol va amagar a l’estranger durant 34 anys no era, com havia explicat, la suposada herència del seu progenitor. Almenys no una que hagi pogut acreditar.

Segons el contingut del testament lliurat per la defensa de l’expresident i fundador de CDC al jutjat de Barcelona que investiga el cas, revelat per Europa Press, als dos fills Florenci Pujol, Jordi i Maria, els va correspondre la mateixa quantitat. Jordi Pujol, en concret, va rebre una finca a Premià de Mar valorada en 3.000.000 pessetes, a més de 6.750.000 pessetes en accions de Cedat, 3.375.000 pessetes en accions de Banca Catalana, 3.000 més en altres accions relacionades amb l’entitat i 647,25 pessetes en metàl·lic.

Pujol, citat per declarar el 27 de gener com imputat per frau i blanqueig, juntament amb la seva esposa, Marta Ferrusola, i els seus fills Pere, Marta i Mireia, no ha pogut acreditar, per tant, l’origen de la fortuna que, segons el seu relat, havia rebut com a herència per lliurar-la als seus fills quan fossin majors. Un relat “sospitós”, segons el jutge.

L’escrit que la defensa dels Pujol ha remès a la Justícia remarca que l’expresident català, en la seva confessió del passat 25 de juliol, no va dir que tingués documentació relacionada amb “aquesta part de l’herència, que “no va ser objecte d’inventari”, en referència als diners amagats des del 1980. I insisteix que Pujol “mai ha estat titular real ni formal de béns situats a l’estranger”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides