Esteve és, de llarg, el més ben pagat

Els sous dels presidents de les diputacions costen 3,5 milions d'euros l'any
Salvador Esteve
Salvador Esteve

Catalunya és la comunitat que més ha retallat els pressupostos en serveis públics i que ha mantingut congelada la paga extra dels funcionaris, però manté, de llarg –no hi ha ningú més que superi els 100.000 euros anuals-, el president de la Diputació millor pagat d’Espanya: Salvador Esteve (CiU) cobra més de 115.000 euros, i fins a una quarantena de funcionaris de l’ens supranacional cobren més dels 78.000 euros que rep anualment el president del Govern espanyol.

Esteve no és l’únic president de diputació que cobra més que Rajoy. N’hi ha sis més que superen els 78.000 euros anuals, segons publica aquest dimecres el web www.sueldospublicos.com : són els representants de Palència (85.000), Burgos, Toledo, Pontevedra, Lleó i Girona (79.000).

També superen el salari de Rajoy els presidents de Biscaia i Àlaba i els de Mallorca i Lanzarote. Qui menys cobra és el dirigent de la Diputació de Sevilla (51.936 euros).

Mantenir els presidents de les 50 diputacions que hi ha a Espanya costa uns 250.000 euros mensuals: una mitjana de 4.975 euros per dirigent, aproximadament, la mateixa retribució que un ministre. Els salaris suposen un partida anual de 3,48 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides