El 2014 deixa més de 2.000 imputats

I 150 casos oberts per corrupció
La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no
pujol familia

La decisió de jutjar la Infanta Cristina per delicte fiscal, de fer entrar a presó la folklòrica Isabel Pantoja, l’exministre Matas, els expresidents de clubs de futbol José María del Nido i Josep Lluís Núñez i l’expresident de la Diputació de Castelló i un dels homes amb més rellevància al PP en la presa de decisions, Carlos Fabra. Aquests són alguns dels noms d’un total que supera els 2.000 del balanç contra la corrupció que a deixat el 2014. També hi ha 150 causes obertes que aviat n’asseuran uns quants més al banc dels acusats.

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i sis dels seus set fills també tenen comptes pendents amb la Justícia. L’expresident de Bankia i exministre d’Economia, Rodrigo Rato, també ha estat imputat. I la corrupció, el Suprem està investigant la causa dels ERO andalusos, esquitxa els expresidents Chaves i Griñán.

La ministra de Sanitat, Ana Mato, va dimitir a final d’any. No està imputada però sí identificada pel jutge com a “partícip a títol lucratiu” dels regals que la trama Gürtel va donar al seu exmarit i exalcalde de Pozuelo, Jesús Sepúlveda.

Un cop acabada la instrucció del cas Pretòria, una onzena de persones, entre les quals els alts càrrecs convergents Prenafeta, Alavedra i el socialista Bartomeu Muñoz seran jutjats per corrupció.

Els 2014 però, també deixa corruptes sentenciats, engarjolats i alliberats després de pocs dies d’empresonament: Núñez pare i fill (38 dies), Lluís Gavaldà (dos mesos i mig) i Vicenç i Fidel Pallerols, que també van obtenir el tercer grau, per via del Departament que dirigeix Germà Gordó.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari