2015: L’adéu a l’Espanya blava

El PP només mantindria la majoria absoluta a La Rioja i les dues Castelles
PP Génova
PP Génova

El curs que s’acaba d’encetar, amb dos comicis –municipals i autonòmics- abans de les generals previstes per al 2016, suposarà el destenyiment del blau que ha imperat a Espanya des de les darreres eleccions del 2011, on el PP va obtenir la majoria absoluta a la major part del territori. Sondejos interns del partit als quals ha tingut accés VozPopuli preveuen que els populars només mantindrien la majoria absoluta en tres comunitats: La Rioja i les dues Castelles.

El desgast electoral per la pèssima gestió de la crisi i els innumerables casos de corrupció, que tenen l’epicentre a la seu central del partit al carrer Gènova de Madrid, deixen els populars amb poques opcions de seguir governant.

Juan Vicente Herrera a Castella Lleó, Dolores de Cospedal a Castella la Manxa i Pedro Sanz a la Rioja són els únics líders que mantindrien l’executiu. Dels tres, Cospedal és qui té la ‘papereta’ més complicada per la seva suposada vinculació a l’entramat Gürtel. Però l’herència de Bono, la incapacitat del socialista García Page per guanyar credibilitat i la popularitat de la secretària general a la comunitat fa que els populars tinguin gairebé assegurada la victòria a la comunitat manxega.

Extremadura i les Balears, pels viatges de Monago a les Canàries i la política lingüística de Bauzà, podrien canviar de color, després d’anys de blavisme. El successor de Valcàrcel a Múrcia, Alberto Garre, tampoc té assegurada la continuïtat al Govern. Finalment, Madrid i el País Valencià també podrien perdre la majoria absoluta per la xarxa de corrupció que els Govern populars han teixit durant anys des de la Gürtel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides