2015: L’adéu a l’Espanya blava

El PP només mantindria la majoria absoluta a La Rioja i les dues Castelles
PP Génova
PP Génova

El curs que s’acaba d’encetar, amb dos comicis –municipals i autonòmics- abans de les generals previstes per al 2016, suposarà el destenyiment del blau que ha imperat a Espanya des de les darreres eleccions del 2011, on el PP va obtenir la majoria absoluta a la major part del territori. Sondejos interns del partit als quals ha tingut accés VozPopuli preveuen que els populars només mantindrien la majoria absoluta en tres comunitats: La Rioja i les dues Castelles.

El desgast electoral per la pèssima gestió de la crisi i els innumerables casos de corrupció, que tenen l’epicentre a la seu central del partit al carrer Gènova de Madrid, deixen els populars amb poques opcions de seguir governant.

Juan Vicente Herrera a Castella Lleó, Dolores de Cospedal a Castella la Manxa i Pedro Sanz a la Rioja són els únics líders que mantindrien l’executiu. Dels tres, Cospedal és qui té la ‘papereta’ més complicada per la seva suposada vinculació a l’entramat Gürtel. Però l’herència de Bono, la incapacitat del socialista García Page per guanyar credibilitat i la popularitat de la secretària general a la comunitat fa que els populars tinguin gairebé assegurada la victòria a la comunitat manxega.

Extremadura i les Balears, pels viatges de Monago a les Canàries i la política lingüística de Bauzà, podrien canviar de color, després d’anys de blavisme. El successor de Valcàrcel a Múrcia, Alberto Garre, tampoc té assegurada la continuïtat al Govern. Finalment, Madrid i el País Valencià també podrien perdre la majoria absoluta per la xarxa de corrupció que els Govern populars han teixit durant anys des de la Gürtel.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari