La Fiscalia demana més de sis anys de presó per a Prenafeta i Alavedra

Ambdós homes de confiança de Pujol van amagar diners a paradisos fiscals i a bancs d'Andorra i Suïssa, segons Anticorrupció
Alavedra i Prenafeta
Alavedra i Prenafeta

L’escrit de qualificació de la Fiscalia Anticorrupció sol·licita una condemna de sis anys i deu mesos de presó per a Lluís Prenafeta, qui fou mà dreta de Jordi Pujol, i per a Macià Alavedra, exconseller i també home de confiança de l’expresident de la Generalitat, per la seva implicació en el cas Pretòria, de suposada corrupció urbanística. El jutge Pablo Ruz va enviar a judici el passat 18 de desembre a onze persones per aquest cas, entre les quals també es troben l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i l’exdiputat socialista Luis Garcia Sáez, conegut com a Luigi. Anticorrupció demana la mateixa condemna per Muñoz que per als dos històrics del pujolisme i que vol enviar a la presó durant vuit anys a Luigi.

Pel que fa a la petició de multes -que totalitza 93 milions sumant els 11 processats-, la Fiscalia vol fer pagar 13,7 milions d’euros a Prenafeta, 10,3 milions a Alavedra, 22,6 milions a Luigi i 4,1 a Muñoz. Tanmateix, vol que Ruz confisqui els suposats guanys il·lícits de la trama, per un valor de 5,8 milions d’euros en els casos de Prenafeta i Luigi, de 3,2 pel que fa a Alavedra i d’1,1 milions pel que fa a Muñoz.

El càlcul del presumpte frau comès pels acusats de tràfic d’influències, suborn i blanqueig en el cas Pretòria als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres s’enfila fins als 45 milions d’euros.

L’escrit de la Fiscalia especifica, amb relació a Prenafeta i Alavedra, indicis de guanys de procedència no determinada que es van amagar a Hisenda mitjançant un entramat societari integrat per entitats domiciliades en paradisos fiscals i comptes bancaris a Andorra i Suïssa.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari