Florentino marxa del Castor amb la butxaca plena

Enagás ja controla la infraestructura
florentino perez
florentino perez

Un equip de tècnics d’Enagás SA, la gestora del sistema gasista espanyol, ha assumit el control del Castor, un cop els treballadors d’Escal, filial d’ACS que explotava la infraestructura, han plegat. Els 1.350,7 milions d’euros concedits pel Govern a Florentino Pérez per la hibernació van ser lliurats i Enagás ja treballa per fer efectiva la letargia d’un projecte que acabaran pagant els consumidors de gas en virtut d’un dret de cobrament que aquesta companyia ha cedit al grup de bancs que han avançat els diners a Escal, que podrà pagar els inversors que van impulsar el fracassat projecte.

Segons Vozpópuli, Ayesa, empresa subcontractada per Enagás, efectua la revisió tècnica de la infraestructura prèvia a la hibernació. Cap al febrer com a molt tard, segons fonts del mateix digital, es remetrà un informe al Ministeri d’Indústria amb una proposta que concretarà la despesa de la hibernació. Després, la companyia britànica especialitzada en plataformes petrolieres Lloyd’s verificarà el pla d’hibernació i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) avaluarà els riscos sísmics d’una eventual nova posada en funcionament. La futura decisió definitiva en aquest sentit, en qualsevol cas, correspondrà al Govern espanyol, acusat recentment pel Govern de la Generalitat davant les autoritats comunitàries d’haver infringit la normativa sobre competència i sobre ajudes d’Estat amb la polèmica indemnització.

“Mala sort” i “desinformació”
Des d’Escal, publica El Mundo, s’atribueix a la “mala sort” la provocació dels sismes a les costes de Castelló i Tarragona i es considera que el rebuig social que ha generat el projecte s’explica, almenys en part, perquè s’ha difós “desinformació i alarmisme”. Escal, participada en un 66,67% per ACS i en un 33,3% per la canadenca CLP, va ser creada expressament per gestionar del magatzem de gas. El seu destí és la liquidació, que suposarà, d’entrada, l’acomiadament de vint persones.

Aquesta filial d’ACS i els ministeris d’Indústria i Medi Ambient estan en el punt de mira de la Fiscalia de Castelló, que ha proposat a la Fiscalia General de l’Estat una denúncia per suposats delictes de prevaricació mediambiental i contra el medi ambient. De moment, no hi ha notícies de cap vistiplau, malgrat que el passat 26 de novembre l’anterior fiscal general, Eduardo Torres-Dulce, va assegurar que havia rebut aquella comunicació i que preveien decidir durant els dies següents “en la línia proposada per la Fiscalia de Castelló”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides