El TSJC admet a tràmit les querelles contra Artur Mas

Investigarà si el president, Rigau i Ortega van cometre desobediència el 9N
mas junqueras
mas junqueras

Josep Manel Abril serà el magistrat que investigarà les querelles i denúncies presentades contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, arran de la consulta alternativa del passat 9 de novembre. La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit per unanimitat aquest dilluns admetre querelles i denúncies que acusen Mas de desobeir la resolució del Tribunal Constitucional.

En canvi, no s’han admès querelles i denúncies contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, contra membres de la mesa com ara Anna Simó, Lluís Corominas, Josep Rull i David Companyon, ni contra Oriol Junqueras ni el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ni el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Totes les querelles admeses s’apleguen en el primer procediment contra l’organització del 9N, el de la querella de Manos Limpias, la instrucció de la qual havia recaigut en el magistrat Abril. Entre elles, destaca la presentada per la Fiscalia General de l’Estat, un escrit de 30 pàgines on s’acusa Mas, Rigau i Ortega de desobediència, prevaricació, usurpació de funcions i malversació de diners públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides