Els negocis dels Puig amb el subhaster Cuxart

Una financera de Palafrugell va desistir de reclamar un préstec de més de 200.000 euros donat a l'actual director del Servei Meteorològic quan ja estava en concurs de creditors
Título de la imagenOriol Puig Godes, director del Servei Meteorològic de la Generalitat
Título de la imagenOriol Puig Godes, director del Servei Meteorològic de la Generalitat

Info-Cobro, una financera de Palafrugell propietat de Jordi Cuxart, va desistir de la reclamació d’un crèdit de més de 200.000 euros que havia atorgat a Oriol Puig Godes, germà del conseller Felip Puig, un mes després que el juny de 2011 presentés un concurs voluntari de creditors.

La financera de Jordi Cuxart va ser incapaç de superar aquella suspensió de pagaments i ja està en fase de liquidació, amb un deute de 85 milions d’euros contret amb prop de 400 inversors, entre els quals no figuren dos dels seus clients més insignes: els germans Oriol i Felip Puig Godes.

Un dels advocats dels inversors que s’han querellat contra Jordi Cuxart per presumpta estafa, apropiació indeguda i insolvència punible considera com a mínim «sorprenent» que entre els perjudicats no hi hagi clients com Oriol Puig Godes, director del Servei Meteorològic de la Generalitat, o Josep Maria Torrens, director general del grup de distribució de carburants Petromiralles, que van efectuar diverses operacions immobiliàries i creditícies amb Cuxart. No només no s’han agafat els dits, sinó que han sortit beneficiats dels tractes amb el financer de Palafrugell.

Oriol Puig Godes i Josep Maria Torrens van declarar com a testimonis el 4 de desembre passat davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de la Bisbal d’Empordà, Javier León, per la fallida d’Info-Cobro. Tant el director del Servei Meteorològic de Catalunya com el primer accionista de Petromiralles van mostrar llacunes de memòria, al no recordar com s’havien fet les operacions, motiu pel qual el jutge els ha exigit que aportin la documentació de les transaccions que han efectuat amb Jordi Cuxart.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides