Quantes tones de plàstic hi ha als oceans?

plastic oceà
plastic oceà

Aquestes escombraries totalitzen unes 269.000 tones en els oceans d’arreu del món, segons l’estimació d’un equip d’investigadors dels Estats Units, Xile, França, Sud-àfrica, Austràlia i Nova Zelanda, a partir de dades de 24 expedicions de recerca oceanogràfica que van estudiar els cinc grans sistemes de corrents marins entre els anys 2007 i 2013.

Les principals conclusions d’aquests estudiosos són que aquesta contaminació, per l’efecte dels corrents, afecta a tots els oceans i que a la superfície oceànica hi ha menys microplàstics dels previstos, probablement per la ingesta de la fauna, un problema, el de la introducció del plàstic en la cadena alimentària, que és d’una magnitud superior a l’esperada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides