L’Ajuntament de Barcelona va donar 8 milions a Corinna i no sap com els va gastar

No hi ha factures de l'organització de dues gales dels premis Laureus
corinna
corinna

Suposades tasques de mediació han convertit a personatges com Jordi Pujol Ferrusola i el petit Nicolás en protagonistes de l’actualitat. En la llista d’il·lustres que basteixen ponts cap als diners públics cal afegir Corinna zu Corinna Sayn-Wittgenstein, amiga de l’anterior Rei d’Espanya, i mitjancera en l’organització de dues gales dotades amb 8,3 milions d’euros de l’Ajuntament de Barcelona, publica eldiario.es.

Joan Clos era l’alcalde quan es va donar el vistiplau per celebrar les dues gales dels premis Laureus, amb relació a les quals el consistori no disposa de factures ni d’especificacions desglossades de com es van invertir els diners, el 2006 i el 2007, en sengles esdeveniments d’un parell d’hores de durada cadascun.

L’import inicial era d’1,5 milions, ha recordat recentment el PP durant la Comissió de Presidència on la tinent d’alcalde, Sònia Recasens, ha admès que no disposen de gaire informació. La despesa va anar pujant, segons documents municipals, fins als 3, els 3,8 i els 7,6 milions. La darrera estimació s’enfila fins als 8,3 milions.

El paper d’Urdangarin
Segons la mateixa informació, Iñaki Urdangarin havia de ser el fitxatge estrella de Corinna. Volia reclutar-lo com a facilitador dels Laureus davant l’Ajuntament, que s’acabarien celebrant, però, sense el cop de mà del cunyat del rei. L’oferta incloïa un contracte de 200.000 euros per fer de pont amb el consistori i una bonificació de 50.000 euros depenent dels patrocinadors que pogués aplegar, segons uns correus electrònics citats per eldiario.es corresponents als anys 2004 i 2005. Tot i que el duc de Palma va enviar el seu número de compte a l’aristòcrata alemanya, es va desvincular del projecte, suposadament, per temor al fet que el vincle amb una fundació enfocada a demanar diners a futurs patrons perjudiqués la imatge de la seva família i de la Casa Reial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides