Quanta violència han patit enguany els periodistes?

orwell
orwell

El darrer informe de Reporters sense Fronteres denuncia que, el 2014, els segrestos de periodistes es van incrementar un 37% arreu del món respecte a l’any anterior. Han estat segrestats 119 periodistes i vuit persones que exercien tasques relacionades amb el periodisme, dels quals queden privats de llibertat 40 professionals i tres ciutadans. Els segrestos s’han concentrat, principalment, a Líbia, Síria i l’Iraq. S’han acarnissat, en un 90% dels casos, amb les dones i cada cop més els segrestadors tendeixen a instrumentalitzar-los amb la finalitat de difondre el terror i intimidar els informadors.

Pel que fa a l’exili de professionals de la informació, es va incrementar en un 106%, segons el mateix estudi, que exposa una petita disminució del nombre d’assassinats (66), per bé que la brutalitat en aquests crims ha crescut. A més, Reporters sense Fronteres calcula que 178 periodistes van ser empresonats, 853 van ser detinguts i 1846, amenaçats o agredits durant el 2014.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides