Centenars de persones clamen contra les detencions en el moviment llibertari

L'Operació Pandora acaba amb 11 detinguts i 14 registres a Barcelona, Sabadell, Manresa i Madrid
Manifestació contra l'Operació Pandora, aquest dimarts a Gràcia
Manifestació contra l'Operació Pandora, aquest dimarts a Gràcia

Centenars de persones han respost a la concentració convocada ales 19h a la plaça del Diamant de Barcelona per protestar contra les detencions i els registres practicats aquest mateix dimarts. Sota el lema ‘Llibertat detingudes anarquistes. Si toquen a una ens toquen a totes’, la concentració s’ha convertit en una manifestació per traslladar el seu malestar a la Delegació del Govern. Els escorcolls policials per ordre de l’Audiència Nacional a la Kasa de la Muntanya de Vallcarca, l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu i l’Ateneu Anarquista del Poble Sec i més d’una desena d’habitatges ha reportat, fins el moment, onze detinguts.

A dos quarts de sis del matí desenes de furgonetes de la BRIMO han dut l’operatiu dels Mossos d’Esquadra que complien l’ordre del jutge Gómez Bermúdez d’assaltar la Kasa de la Muntanya, una casa al peu del parc Güell que fa 25 anys que està ocupada i on, en el moment de l’escorcoll, hi dormien una vintena de persones, entre les quals dos menors. Els Mossos han requisat telèfons mòbils, ordinadors i llibretes.

Mentre continuava el registre, l’operació s’ha estès a l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu i l’Ateneu Anarquista del Poble Sec, a més de diversos domicilis particulars. A mig matí una cinquantena de persones s’ha concentrat a la Plaça Lesseps de Barcelona per protestar contra l’anomenada ‘Operació Pandora’.

Un comunicat dels Mossos concreta que “en marc del cas Pandora, relacionades amb la seva pertinença a una organització criminal amb finalitat terrorista de caire anarquista violent” s’han practicat registres a Barcelona, Sabadell, Manresa i Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides