“Si els grans partits no demanen perdó i no canvien les cares, desapareixeran”

Un catedràtic en ciència política assenyala l'OAC, la Sindicatura i els mitjans de comunicació per la incapacitat per destapar casos de corrupció
El catedràtic en ciència política de la UPF, Carles Ramió, a la comissió parlamentària sobre el frau
El catedràtic en ciència política de la UPF, Carles Ramió, a la comissió parlamentària sobre el frau

Seguint el símil de ‘l’arbre segat, la branca que cau i, en conseqüència, arrossega tots els nius’, que va fer l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en la compareixença al Parlament per explicar la seva autoinculpació com a evasor fiscal, el catedràtic en ciència política Carles Ramió, ha recomanat als partits polítics “més grans” que si no tallen les branques, els arbres es podreixen”. “Que vagin podant les branques i reconeguin culpables, sinó ho fan no sé com aguantaran“.

Ramió ha insistit en la idea de fer net: “Si els grans partits no demanen perdó i no canvien les cares dels seus principals líders acabaran desapareixent”. El catedràtic, que ha comparegut aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau fiscal, ha considerat que cal finançar molt millor els partits polític i retribuir amb més diners els seus líders, però “és fonamental que rendeixin comptes, cal establir un sistema de transparència per saber en què es gasten fins el darrer euro”, ha dit.

Tibada d’orelles a mitjans, l’OAC i la Sindicatura
Ramió ha crítica el “silenci clínic” sobre la corrupció que hi ha hagut durant anys a Catalunya i ha assenyalat els partits polítics “que no s’han controlat prou, segurament perquè ja els ha interessat”, els mitjans de comunicació, “cap ha destapat ni un sol cas de corrupció: sembla que en aquest país no hi hagi periodisme d’investigació”, i l’Oficina Antifrau i la Sindicatura de Comptes “que no han estat capaços de descobrir ni un cas de corrupció”.

El catedràtic ha recomanat recuperar l’accés meritocràtic a la funció pública com un dels punts claus per dotar el sistema públic de “més força”. “Gairebé el 80% dels funcionaris municipals no han entrat per mèrits, en igualtat de condicions. A la Generalitat la xifra es del 40 o el 50%. Ens ha encantat reclutar funcionaris donant veus”, ha apuntat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides