Últim trimestre de Ruz, tot esperant notícies d’Andorra

Guerrero Kandler justifica haver pagat 1,3 euros al Júnior perquè tenien "prou confiança"

El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz no demanarà una pròrroga per culminar les investigacions de la trama Gürtel o les dels altres casos que el tenen ocupat, segons ha publicat El Plural tot citant fonts properes a ell, que asseguren que vol evitar discussions jurídiques sobre la seva continuïtat i eventuals peticions de nul·litat sobre els sumaris.

Així doncs, amb la seva plaça oberta a concurs pel Poder Judicial, fins al març ha d’esperar informes i comissions rogatòries dels importants casos que instrueix, entre els quals també hi ha el de Luis Bárcenas i el PP i el de Jordi Pujol Ferrusola.

Pel que fa a la investigació sobre la suposada mediació del primogènit de l’expresident de la Generalitat en l’adjudicació de contracte públics, encara espera una resposta a la seva petició d’informació remesa a les autoritats del Principat d’Andorra. Ruz vol saber quants comptes tenien el Júnior i la seva exdona, Mercè Gironès, a l’estranger i els moviments que fan efectuar. També ha demanat a la Banca Privada d’Andorra documentació sobre una transferència de 2,4 milions d’euros a Pujol jr. a un compte a Mèxic de l’editorial Anzuelos Soluciones, efectuada sis dies abans d’haver estat citat per declarar.

El Júnior i Guerrero Kandler
Jordi Pujol Ferrusola ha negat tenir comptes a l’estranger i també haver cobrat comissions per fer de mitjancer entre empreses aspirants a licitacions i la Generalitat, però una de les persones del seu entorn que han desfilat per l’Audiència Nacional ha deixat una perla notable. El constructor imputat Alejandro Guerrero Kandler ha justificat el pagament d’1,3 milions sense contracte al primogènit de l’exMolt Honorable per “la senzilla raó” d’haver col·laborat abans com a socis i perquè tenien “prou confiança com per no exigir la firma de cap document”, publica Infolibre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides