L’activista Josep Pàmies declara per haver cultivat ‘maria’

S'incrementen les actuacions policials a Catalunya, productor i exportador de cànnabis en auge
josep pamies
josep pamies

Un centenar de persones han donat suport a l’activista i horticultor Josep Pàmies a l’entrada dels jutjats de Balaguer, on compareix aquest dijous després de la denúncia dels Mossos d’Esquadra per un suposat delicte contra la salut pública. Pàmies, impulsor de Som lo que sembrem i de Dolça Revolució, cultiva marihuana i reivindica l’ús d’aquesta i altres plantes amb propietats medicinals. L’associació Dolça Revolució -uns 1.400 membres- ha assumit la responsabilitat col·lectiva de la plantació per la qual Pàmies es troba davant la Justícia i ha engegat una protesta sobra el lema “Ens plantem”. Dins el jutjat, intentaran fer valer els testimonis de persones que s’han beneficiat de les propietats medicinals del cànnabis.

Catalunya comença a esdevenir “un país d’exportació” de marihuana, asseguren els Mossos d’Esquadra, i Barcelona es posiciona en l’aparador del turisme cànnabic com la nova Amsterdam, expliquen fonts de la Guàrdia Civil a EL TRIANGLE. La situació geogràfica de Catalunya, a la porta de sortida d’Espanya cap a Europa i enmig de la ruta per carretera entre el Vell Continent i Àfrica, és clau i estimula el tràfic i la producció en un context de proliferació de les associacions cannàbiques i d’increment de l’oferta, animada per un increment del consum.

Els darrers mesos s’ha intensificat la pressió contra la producció de cànnabis amb operacions que han comissat enormes plantacions indoor, com les de Sant Martí Sarroca (8.000 plantes), Hostalets de Llers (7.000 plantes) i Ripollet (12.000 plantes). I també, sobretot des del juny, es persegueixen i es tanquen com mai abans els clubs cannàbics, que han experimentat un boom i encara no tenen un marc legal específic que els regeixi. Sovint s’acusa els seus responsables de vendre a turistes o de blanqueig de capitals.

Els crims de Bordils
D’altra banda, les darreres hores s’ha relacionat el doble crim a Bordils (Gironès) amb el tràfic de marihuana, un altre fenomen associat a l’auge d’aquesta activitat i que cada cop més, a Catalunya, té com a objectiu la venda a la resta d’Europa. S’ha apuntat, en aquest cas, que les víctimes volien apoderar-se d’una plantació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides