La tortura és una vergonya “persistent” a Espanya

Amnistia Internacional diu que l'Estat no reconeix l'existència del problema
detencio
detencio

Espanya té molts problemes de difícil solució. Un d’ells ni tan sols és reconegut com a tal per les autoritats de l’Estat i és “persistent”, encara que no sistemàtic, denuncia Amnistia Internacional. Es tracta de la tortura, una pràctica que aquesta organització ha tornat a posar sobre la taula per motiu de la celebració del Dia dels Drets Humans, aquest 10 de desembre.

Segons Amnistia Internacional, tres dècades després de l’aprovació del conveni de Nacions Unides contra la tortura, arreu d’Espanya es dóna casuística en forma de maltractaments a manifestants detinguts i d’incomunicacions durant tretze dies aplicades especialment als acusats de terrorisme. Tanmateix, les expulsions ‘en calent’ converteixen els immigrants en víctimes potencials de tortures al Marroc.

Esteban Beltran, director a Espanya d’Amnistia Internacional, considera que “Espanya no compleix amb les seves obligacions internacionals d’investigar la tortura i fa que les persones no siguin víctimes de tortura”. Però n’hi ha, i els culpables, segons el Codi Penal vigent, poden veure prescrit el seu delicte. A les víctimes de tortura, lamenta Beltrán, no les protegeix el mateix estatut que en els casos de violència masclista i terrorisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides