Rato nega les acusacions i esquitxa els controladors en la conxorxa de Bankia

L'expresident justifica l'ús de les targetes en negre perquè "formaven part del salari"
Rodrigo Rato
Rodrigo Rato

L’expresident de Bankia, Rodrigo Rato, s’ha defensat aquest divendres de l’allau de d’acusacions que ha rebut després que els pèrits del Banc d’Espanya concloguessin que els comptes que tant ell com l’actual director, Goirigolzarri, no reflectien la situació real de l’entitat. El Banc d’Espanya va revelar que empreses properes a Rato van inflar el preu de l’acció de Bankia quan l’entitat va sortir a borsa. Per mentir els futurs accionistes, l’expresident podria ser condemnat a sis anys de presó.

“En cap cas hi ha hagut engany”, s’ha defensat Rato, per afegir, en declaracions a Onda Cero, que “les circumstàncies feien impossible l’engany” perquè “cada setmana estàvem amb el regulador, primer per l’operació de fusió i després amb la sortida a borsa”. “Agraeixo l’oportunitat d’explicar que no hi ha hagut cap engany”, ha repetit l’exdirigent.

Rato s’ha excusat pel malbaratament de les targetes ‘black’ de l’entitat: “És impossible que fossin negres, una VISA és de tot menys negra”. “Vaig entendre clarament que era part del meu salari i mai vaig tenir notícies que ningú tingués dubtes sobre això”, ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides