Podemos es reconfigura amb les municipals en l’horitzó

Volen protegir el seu ascens per triomfar a les generals
pablo iglesias podemos
pablo iglesias podemos

L’executiva de Podemos ha aprovat el passat 29 de novembre una directriu que exigirà els seus cercles que es desvinculin de candidatures ciutadanes de cara a les eleccions municipals. Així doncs, aquest partit, que encara no ha distribuït internament aquesta instrucció, no impulsarà les candidatures de Ganemos ni tampoc les d’IU o altres. L’excepció, publica El Confidencial, serà el seu suport a Guanyem Barcelona, iniciativa liderada per Ada Colau i que compta amb un membre del Consell Ciutadà de Podemos, l’advocat Jaume Asens. Una informació de Vozpópuli assenyala que Podemos només donarà suport a agrupacions tipus ‘Ganemos’ si la forma jurídica que s’adopta és la d’una agrupació d’electors i no d’una coalició de sigles. Ganemos Madrid seria el primer test en aquest sentit.

Fonts properes a la formació citades per El Confidencial Digital indiquen que les enquestes que situen Podemos com a primera força han fet variar l’estratègia. I aquesta seria concórrer només a ciutats on creuen que tenen possibilitats reals de guanyar, casos de Barcelona i Madrid.

En aquest sentit, Podemos disposa d’un grapat de noms que es comencen a posicionar per liderar la formació en grans ciutats espanyoles, com Madrid, Barcelona, Saragossa, Sevilla i València. Segons publica El Mundo, Jesús Montero, Marc Bertomeu, Jaime Paulino, Begoña Gutiérrez o Maru Díaz són els favorits per erigir-se en els principals rostres locals de la formació. El procés intern per triar-los ja ha començat.

L’objectiu final del partit, en qualsevol cas, és clar i tot queda supeditat a l’intent d’assolir-lo: triomfar a les eleccions generals. En el moment actual, la modificació del full de ruta previst ha generat discrepàncies internes i s’ha efectuat un replegament mediàtic de les darreres setmanes -els líders apareixen menys als mitjans-, tot i que s’ha anunciat una manifestació prevista pel 31 de gener.

A Barcelona, a banda de l’existència de faccions que volen comandar Podem (com va relatar EL TRIANGLE), fet que també passa a Madrid, les llistes tancades han creat una certa mala maror. El procés de presentació de candidatures acaba aquest divendres i Marc Bertomeu, el candidat més proper a Pablo Iglesias, ha presentat una llista de 25 persones, un ‘bloc’ com el que va presentar el mateix Iglesias i que ha generat crítiques pel mateix motiu. Segons ha declarat Bertomeu a Teinteresa.es, volien respectar la paritat de gènere i presentant una llista tancada asseguren. Víctor García, també candidat, però més en la línia que havia proposat Pablo Echenique, ha lamentat la translació de l’esquema estatal a Barcelona i es tem que Pablo Iglesias visiti Barcelona i impulsi la victòria a Bertomeu, que ha integrat entre els seus 25 escollits a persones que no han participat en els cercles.

Mentrestant, el mullader per la suspensió de feina i sou a Íñigo Errejón per part de la Universitat de Málaga, sigui o no una “errada administrativa”, com diu el secretari de política de Podemos, l’estan explotant d’allò més els antagonistes mediàtics de la jove formació, com també fan amb el suposat cobrament el diner negre de la productora de Pablo Iglesias.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides