El CGPJ arxiva la causa contra els jutges sobiranistes

Però els retreu que discrepin de la doctrina del Constitucional
santiago vidal
santiago vidal

Els 33 jutges i magistrats catalans que van donar suport al ‘dret a decidir’ tot signant un manifest no seran sancionats per aquest fet. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha arxivat la causa promoguda per Manos Limpias contra tots ells perquè, segons consta en l’acord d’arxiu, “no pot apreciar-se que els signants persegueixin una finalitat diferent que el simple trasllat a la ciutadania d’una opinió sobre un tema d’interès jurídic, social o polític, actuació que queda emparada pels drets fonamentals de llibertat d’expressió i d’opinió consagrats per l’article 20 de la Constitució Espanyola”.

En aquesta resolució també s’inclou una estirada d’orelles deontològica als jutges i magistrats sobiranistes, entre els quals hi ha Santiago Vidal, Josep Niubó, Montserrat Comas o Juli Solaz. En concret, els retreu com a “censurable” una actuació que es considera que afebleix la confiança de la ciutadania en la judicatura “perquè parteixen d’una afirmació que no té cap suport normatiu i contradiu la doctrina constitucional quan, en forma implícita, vénen a reconèixer Catalunya la qualitat de subjecte jurídic i polític sobirà”. Els signants consideraven compatible l’actual Constitució amb l’afirmació de Catalunya com a nació i amb el ‘dret a decidir’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides