CiU ofega les escoles bressol

Rigau ha eliminat la partida destinada a l'educació dels 0 als 3 anys
Sense títol
Sense títol

El projecte de llei dels Pressupostos per al 2015 que va aprovar dimarts el Govern català ha eliminat, informa aquest dimarts ElPaís, la partida que Ensenyament destinava cada any a les escoles bressol. CiU ha retallat les partides en aquest sector progressivament des del 2011, quan va decidir anar rebaixant els 1.800 euros anuals que pagava per plaça. Des d’aleshores, Diputacions, Ajuntaments i famílies s’han repartit la despesa.

“Ensenyament ha trencat un compromís que havia adquirit”, ha assenyalat via twitter, Sílvia M. Grau, membre de la ILP per a l’Educació. Des de la plataforma que defensa l’ensenyament públic, laic i popular, consideren que la retallada del Departament provocarà “un problema” afegit als Ajuntaments, perquè no tindran marge per assumir la diferència que els ha arribat d’imprevist. Els Pressupostos d’aquest 2014 hi destinaven 45 milions per a l’educació de 0 a 3 anys. L’any vinent, 0.

Ja fa temps que l’activisme ha reaccionat davant l’eliminació progressiva dels diners que han de garantir el servei públic a les llars d’infants. Davant l’onada privatitzadora que ha engolit el sector, ‘escoles bressol en lluita’ alerta que de les 95 llars d’infants públiques que queden –per 180 privades- n’hi ha 92 que tenen algun servei –menjador o neteja- privatitzat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides