La Generalitat vol repartir 114 milions entre mitjans privats

Destina 227 milions d'euros del projecte de pressupostos del 2015 a la CCMA
mas colell
mas colell

El projecte de pressupostos catalans del 2015, el del forat de 2.500 milions d’euros que s’haurà de tapar mitjançant una negociació amb l’Estat, conté una partida de 341 milions per als “mitjans de comunicació social” públics i privats. Segons publica Vozpópuli, citant fonts de la Generalitat, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) rebrà 227 milions i la resta, així doncs, regaran un grapat de mitjans privats.

L’objectiu d’aquestes dotacions, segons els responsables dels pressupostos, és “garantir el dret a la informació i a la lliure expressió de la ciutadania i fomentar un espai català de comunicació on enfortir l’ús social de la llengua catalana i la cultura pròpia. S’hi inclouen els recursos destinats als mitjans de comunicació propis, és a dir públics, i l’impuls dels mitjans de comunicació privats per tal d’aconseguir una oferta comunicativa diversa, plural i equilibrada”.

Aquesta intervenció pública en el vessant privat del sector dels mitjans, però, no apareix desglossada: no només no s’ha detallat com es reparteix el pastís entre mitjans públics i privats, sinó que, òbviament, tampoc s’especifica el nom de les empreses privades de comunicació beneficiades pel Govern d’Artur Mas.

Per la seva part, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) rebrà 5,5 milions d’euros en subvencions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides