“Cada ciutadà hauria de tenir dos bitllets de 500 a la cartera”

El primer dels compareixents a la comissió sobre la corrupció diu que el 72% del frau prové de grans patrimonis i empreses
El Coordinador del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha), Miguel Ángel Mayo, al Parlament
El Coordinador del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha), Miguel Ángel Mayo, al Parlament

A Espanya, més del 72% del frau prové dels grans patrimonis i les grans empreses, segons ha explicat el tècnic d’Hisenda, Miguel Ángel Mayo, però el ministeri dedica el 80% dels recursos a investigar i perseguir les petites i mitjanes rendes i empreses. Una altra dada simptomàtica de l’activitat fraudulenta d’Espanya: “Som el país de la UE que té un major volum de 500 euros. Cada ciutadà hauria de tenir dos bitllets de 500 euros a la seva cartera, en efectiu. Moltíssims no els tenim. Algú els tindrà”, ha explicat.

El Coordinador del Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), Miguel Ángel Mayo, ha estat, aquest dilluns, el primer de la llista de 150 compareixents a la comissió d’Investigació parlamentària sobre el frau i la corrupció i ha donat a conèixer que la Comissió Europea xifra en 120.000 milions d’euros el cost de la corrupció a la UE; que segons el Banc Mundial, cada any es paguen vora 1 milió de dòlars en suborns, i que 256 ME s’escapen del control d’Hisenda cada any a Espanya, on hi ha uns 1.700 casos de corrupció.

Mayo ha relacionat entitats bancàries i grans despatxos d’advocats en l’entramat per evadir impostos. “Els mecanismes per a l’evasió fiscal estan a l’abast dels grans despatxos d’advocats, les empreses petites no necessiten la complexitat d’un entramat que els permeti defraudar, perquè no tributen prou. També és evident la connivència entre paradisos fiscals i entitats financeres. És necessari un despatx d’advocats gran i una entitat que faci les operacions financeres de l’entramat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides