Una unitat policial secreta cerca marros de polítics independentistes

Interior nega la seva existència, destapada per 'Eldiario.es'
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

Agents d’Afers Interns i de la Unitat de Planificació Estratègica i Coordinació que actuen més enllà de les seves competències i aliens al control judicial escruten a l’ombra els polítics independentistes, publica eldiario.es. Aquesta unitat secreta, l’existència de la qual nega el Ministeri de l’Interior, estaria treballant des del 2012 gairebé en exclusiva per caçar indicis de corrupció de polítics partidaris de la secessió i el seu entorn.

El grupuscle no apareix en els organigrames i tindria adjudicades tasques que, en principi, haurien de correspondre a la UDEF, amb una intenció política: desacreditar l’independentisme i frenar la seva ofensiva.

Aquest digital revela el contingut d’una oferta interna per cobrir una vacant en la citada unitat especial. En ella s’especifica que és una incorporació a Afers Interns però amb característiques no convencionals. En concret, es demana coneixement de delictes econòmics, tenir experiència en la lluita contra la delinqüència especialitzada o el terrorisme i conèixer idiomes, amb èmfasi en les llengües cooficials de l’Estat.

Segons fonts citades per eldiario.es, l’auge d’aquest grup dins la Policia té relació amb els problemes d’Interior per controlar la UDEF. El famós esborrany referit a El Mundo el 2012 sobre suposats comptes a Suïssa i Liechtenstein vinculats a Jordi Pujol i Artur Mas, l’autoria del qual rebutjà el comissari en cap de UDEF, Manuel Vázquez, seria un dels primers productes d’aquesta unitat contraindependentista amagada. Els seus informes emergeixen, segons la mateixa informació, com a filtracions periodístiques o com a dades “blanquejades” als jutjats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides