Dos sindicats policials engreixen l’allau de querelles contra Mas

SPP i UFP denuncien al TSJC un delicte de desobediència per la celebració del 9N
artur mas
artur mas

A l’allau de denúncies contra l’actuació del president Artur Mas relacionada amb la consulta del 9N s’ha sumat, aquest divendres, la querella de dos sindicats de policies. El Sindicato Profesional de Policía (SPP) y la Unión Federal de Policía (UFP) assenyalen la possible existència de responsabilitat penal per un suposat delicte de desobediència en la celebració del 9N alternatiu.

SPP i UFP consideren que tot presentant aquesta querella compleixen amb la seva obligació, sorgida de la jura de l’acatament de la Constitució i de la resta de l’ordenament jurídic. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rep, així doncs, una nova escomesa per la via judicial contra Mas que se suma a la dotzena de denúncies interposades a diversos jutjats de Catalunya, com els de Gavà, Terrassa i Martorell. La llista de querellants arran del 9N és molt més llarga: la Fiscalia destaca per la seva rellevància, però també han provat fortuna Manos Limpias, Vox, UPyD i el controvertit advocat José Emilio Rodríguez Menéndez.

Els fills de Pujol
D’altra banda, el fiscal anticorrupció Alejandro Luzón ha demanat ampliar la causa sobre els diners amagats a l’estranger per l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. En concret, Luzón demana que s’admeti a tràmit la querella de Podemos, Guanyem i ICV amb les seves acusacions contra el matrimoni Pujol Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere.

En canvi, el fiscal no ha trobat oportú que la causa es dirigeixi contra Jordi Júnior, Josep i Oriol, com demanaven Podemos i Guanyem, ni contra figures de l’entorn familiar com els empresaris Carles Sumarroca Coixet i Carles Sumarroca Claverol, l’exmuller del júnior, Mercè Gironès, i Jordi Puig, germà del conseller Felip Puig. El fiscal ha recordat, en aquest sentit, que l’Audiència Nacional ja té oberta una causa contra Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides