Alerta a Catalunya per la dignitat dels aturats i les famílies empobrides

La situació de la gent gran també és dramàtica, segons CCOO
cua atur oficina treball crisi revolucio
cua atur oficina treball crisi revolucio

En el marc de la Setmana per la Dignitat i els Drets (fins al 29 de novembre), el sindicat Comissions Obreres de Catalunya ha alertat de la preocupant situació en què es troben les famílies catalanes més pobres, els aturats sense protecció i la gent gran.

Segons aquest sindicat, s’ha incrementat en un 113% el nombre de persones que no tenen feina ni reben cap prestació o subsidi per estar aturades. En total, s’estima que mig milió no tenen cap cobertura i que la taxa de desprotecció s’enfila fins al 70,6%.

Pel que fa a l’auge de la pobresa i l’exclusió de les famílies catalanes, el mateix sindicat calcula que 107.000 llars a Catalunya no reben ingressos, 25.000 més que l’any 2008. Aquesta realitat dispara la desigualtat social en un territori que destaca en el conjunt d’Europa en aquest sentit.

A més, les condicions de vida de la gent gran empitjoren en l’actual context de crisi. Tot i que el risc de pobresa per a aquesta gent es redueix, s’ha incrementat el nombre de llars que depèn dels guanys d’un pensionista com a única font d’ingressos. Per postres, CCOO denuncia que creix la despesa en salut i les pensions perden poder adquisitiu.

Exigències
Entre altres exigències, CCOO vol que s’estableixi un ajut per a majors de 45 anys i la renda garantida de ciutadania, i que es recuperi la taxa de cobertura prèvia a la crisi, així com el manteniment de la cobertura per atur en aquells casos de persones que no han pogut tornar a treballar, una solució a la pobresa energètica i als problemes d’accés a l’habitatge, i el compliment de la Llei d’atenció a la dependència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides