Cinc municipis catalans, denunciats pel tractament deficient d’aigües residuals

La Comissió Europea addueix riscos per a la salut, els aqüífers i el medi marí
Karmenu Vella
Karmenu Vella

Berga, Figueres, Banyoles, Abrera i Capellades han estat denunciats per la Comissió Europea davant el Tribunal de la Unió Europea. Aquests cinc municipis, segons el flamant comissari europeu de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, han transgredit la directiva comunitària de tractament d’aigües residuals, donat que no tenen “sistemes adequats de col·lecció i tractament d’aigües residuals urbanes”. La Comissió Europea considera que aquestes deficiències posen en perill la salut humana, els aqüífers i el medi marí.

Aquests municipis, tot i que han resolt alguns problemes des de la primera queixa en aquest sentit, plantejada el 2003, exposen l’Estat a una sanció dels jutges de Luxemburg. Brussel·les considera que el ritme de les millores en aquest àmbit és massa lent, de manera que Espanya ha quedat endarrerida en l’aplicació del marc comunitari.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha indicat que Abrera i Capellades ja han solucionat els problemes denunciats, mentre que la resta acabaran de solucionar-los el 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides