El ‘dia D’ de l’imperi Koplowitz

A la desesperada, juga la carta de Carlos Slim un cop s'esvaeix el 'rescat' de George Soros
Esther Koplowitz
Esther Koplowitz

El destí de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) es decideix aquest dimarts. Segons les darreres informacions, depèn de l’entrada d’un nou accionista de referència, que no serà el multimilionari nord-americà George Soros. Esther Koplowitz, que controla un 50,1% de les accions, necessita urgentment un inversor perquè FCC no quedi condemnada a un pet antològic.

Un cop han fracassat les negociacions per ampliar el capital amb l’ajuda de Soros, Koplowitz recorre al magnat mexicà Carlos Slim, el segon home més ric del món, segons el rànquing elaborat enguany per Forbes. El temps corre en contra de l’imperi Koplowitz per poder enllestir l’ampliació de capital. Aquest estat de necessitat, marcat per l’escàs marge de maniobra, l’amenaça d’una enorme xifra de fons propis negatius i la seva complicada situació amb relació als creditors, genera, d’entrada, una posició dèbil en l’inici de les negociacions contra rellotge.

Situació límit
Segons relata El Confidencial, aquest dimarts és el dia D perquè si no es tanca un acord que asseguri l’assumpció d’almenys la meitat de l’ampliació de capital de 1.000 milions d’euros per part d’Slim, FCC es veurà abocat a l’impagament: aquest mateix dia expira la pròrroga que BBVA i Bankia van atorgar per estirar el pagament de 1.000 milions de deute.

Control Empresarial de Capitales, societat que pertany a Inmobiliaria Carslo, controlada per Slim, és la clau. En qualsevol cas, cap proposta del multimilionari mexicà no ha passat encara pel sedàs de la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV), assenyala la mateixa informació, la qual cosa pot endarrerir l’ampliació de capital.

La data del 25 de novembres està marcada en vermell en el calendari de FCC i els Koplowitz per un doble motiu: no només expira la pròrroga del refinançament concedida per BBVA i Bankia; a més, venç un acord assolit el passat divendres amb 37 entitats bancàries creditores que han acceptat una quitança del 15% en un tram del refinançament de FCC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides