El préstec de la Generalitat a Panrico, en mans d’Antifrau

Els denunciants sospiten que l'ajuda va servir per finançar acomiadaments
panrico
panrico

L’Oficina Antifrau de Catalunya és una altra instància on també es dirimirà el conflicte entre Panrico i els seus extreballadors. En aquest cas, la Generalitat està esquitxada, donat que un grup d’empleats i exempleats sospiten que el préstec de vuit milions d’euros que va facilitar l’Institut Català de Finances a l’empresa va servir, totalment o parcial, per finançar 60 acomiadaments. La dedicació real d’aquests diners, així doncs, és la clau del possible frau que hauria d’aclarir una eventual investigació sobre la denúncia plantejada per dos treballadors, dos extreballadors i dos membres del comitè de suport a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.

El germà d’Artur Mas
Aquesta ajuda es va lliurar en un context d’ofec financer de la Generalitat a una empresa com Panrico, controlada pel fons Oaktree Capital. Com ha publicat EL TRIANGLE, Panrico disposa d’un actiu singular a les seves files: Joan Mas i Gavarró, germà petit de l’actual president de la Generalitat, que fins fa poc era el “director d’operacions” de l’empresa. Actualment, figura com a apoderat de la filial La Bella Easo a Saragossa, càrrec que també havia tingut a Panrico SA i a Galletas Artiach SA.

El paper de Felip Puig
En aquest conflicte laboral, els empleats, que van totalitzar vuit mesos de vaga a Santa Perpètua, han acusat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, d’haver “defensat els interessos” de l’empresa i d’haver-la premiat. “És simptomàtic que el mateix dia que la premsa fa públic el préstec, s’acomiadi a 60 persones més”, ha declarat un dels denunciants.

Novetat a la cúpula d’Antifrau
El darrer nomenament a l’Oficina Antifrau, ratificat aquest dijous per la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, ha estat molt polèmic. Maite Masià, que dirigia l’Institut Català de l’Energia (Icaen), que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació, torna a Antifrau, on s’havia encarregat de l’àrea d’Universitat i Empreses Públiques, Fundacions i Consorcis. Ara esdevé directora adjunta malgrat estar esquitxada en el cas ITV. Masià no està imputada, però en el sumari del cas consten comprometedores converses telefòniques seves amb l’empresari Sergi Alsina, amic íntim d’Oriol Pujol i suposat cervell de la trama. Masià, que prometia diners en aquelles converses, d’altra banda, va negar “indicis fefaents” de finançament irregular a CDC poc abans que la seu d’aquest partit fos embargada per aquest motiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides