Els dos fiscals del cas Banca Catalana, en desacord amb la querella contra Mas

Mena i Villarejo consideren el 9N incomparable amb aquell afer dels anys 80
mena villarejo
mena villarejo

José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo, els dos fiscals que van preparar la querella pel cas Banca Catalana contra l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol, i d’altres dirigents de l’entitat financera, han mostrat el seu desacord amb la presentació d’una querella contra l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, i diversos consellers per la celebració de la consulta del passat 9 de novembre.

Els dos fiscals consideren que no es poden comparar les dues actuacions judicials, tot i que ambdues van dirigides contra presidents de la Generalitat i que els afectats es defensen adduint que al darrere hi ha el Govern espanyol.

Mena ha qualificat de “trencadissa” la presentació de la querella mentre que Jiménez Villarejo ha dit que “lamento profundament i, per descomptat, dissenteixo de la decisió adoptada pel Fiscal General de l’Estat, amb el suport de la Junta de Fiscals, d’interposar una querella criminal contra la celebració del 9N”. Ambdós fiscals recorden que quan van interrogar Jordi Pujol al Palau de la Generalitat, ara fa trenta anys, algú va punxar les rodes del seu vehicle, estacionat a la plaça de Sant Jaume, i es pregunten què passaria ara si un fiscal fes el mateix amb Artur Mas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides