Acebes fa el ridícul a l’Audiència Nacional

'El Plural' detalla com Ruz el va deixar en evidència amb relació a l'arquitecte de les obres de la seu del PP
Ángel Acebes
Ángel Acebes

L’exministre de l’Interior espanyol Ángel Acebes va fer un paperot davant el jutge Pablo Ruz, durant la seva declaració a l’Audiència Nacional com a imputat per un suposat delicte d’apropiació indeguda en el marc del cas dels papers de Luis Bárcenas.

El Plural ha detallat com Ruz el va deixar en evidència. Acebes només va voler respondre el jutge, el fiscal i el seu advocat. D’entrada, va negar reiteradament haver conegut Gonzalo Urquijo, l’arquitecte encarregat de les obres de la seu del PP, presumptament pagades amb diner negre.

Ruz va preguntar-li sobre l’adjudicació de les obres a l’empresa d’Urquijo i Acebes va assegurar que no coneixia ningú d’aquella empresa: “Com es va adjudicar, a qui es va adjudicar, d’aquesta empresa no conec ningú, mai m’he reunit amb ells ni he participat en cap reunió que tingui a veure ni amb la contractació, ni amb els ingressos, ni amb els pagaments d’aquesta obra. Perquè no era la meva responsabilitat”.

Davant la insistència de Ruz, Acebes va dir que potser Urquijo l’havia saludat en algun acte que no va precisar però que “no l’he conegut mai ni he parlat amb ell mai ni he tingut una reunió ni en l’àmbit professional ni en l’àmbit personal”.

Ruz es refereix llavors a fotos on apareixen Acebes i Urquijo i li mostra una, tot demanant-li que ubiqui on s’havia pres. La resposta d’Acebes, segons les fonts d’El Plural, marcada pels balboteigs i les pauses, indica que es tractava d’una sala de “la planta segona” i que es tracta de la “copa de Nadal”, esdeveniment al qual el gerent convidava a personal del partit i “si hi estava treballant aquest senyor, doncs…”. I segueix “Això … això és que estàvem … jo crec que, per on se celebrava, és la copa de Nadal. És a dir, és probable que ens representessin, li ho he dit abans en la resposta, és probable que m’ho hagin presentat a aquest senyor, però anem, que ara que he vist la foto no el reconec. Si me’l trobo al carrer, no el reconec, tingui en compte que potser a aquest acte van 300 o 400 persones”.

Les seves contundents afirmacions anteriors -relació amb Urquijo, negació de la caixa ‘b’, desvinculació de l’ordre de compra d’accions de Libertad Digital– havien quedat en evidència a partir d’aquell moment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides