Endesa retira la seva manipulació publicitària

La Justícia havia exigit modificacions en la seva darrera promoció
endesa
endesa

Endesa ha retirat la seva polèmica campanya publicitària un dia abans que es tanqués el termini de sol·licitud d’accions per part de particulars. Un jutge havia ordenat la companyia que modifiqués el seu missatge publicitari i la seva reacció ha estat suspendre la promoció de l’oferta pública de venda (OPV).

La citada campanya, creada per Del Campo Saatchi & Saatchi, es titulava “Creemos en la energia de este país” i proclamava “Si algo nos caracteriza es nuestra energía (…) Energía para acercarnos al futuro (…) Caminamos, caminamos, caminamos. Nada nos detiene (…) Por eso Endesa concentrará toda su energia en España“.

Amb aquest missatge, d’una banda, s’escalfava l’ambient per la sortida a Borsa del 22% del capital de la companyia, propietat de la italiana Enel en un 92%; d’altra banda, s’emmascarava i es justificava la venda de la filial d’Endesa a Amèrica del Sud, mitjançant la qual, com ha publicat EL TRIANGLE (núm. 1161), Enel ha saquejat 13.496 milions d’euros en actius i dividends procedents d’Endesa i els ha mogut cap a Itàlia.

El Jutjat de Primera Instància número 52 de Madrid havia instat l’elèctrica a modificar la publicitat de l’OPV tot afegint advertències i riscos inclosos en el full informatiu que figura al web de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Endesa ha comunicat que “davant l’existència de rellevants impediments tècnics per modificar els elements publicitaris ja aprovats, s’ha procedit immediatament a complir la resolució judicial suspenent la campanya publicitària relativa a l’Oferta Pública de Venda, la finalització estava prevista a les 14 hores d’avui 19 de novembre”. El calendari de l’OPV, malgrat aquesta suspensió, continua com estava previst.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides