La Junta de Fiscals avala la querella contra Mas, Ortega i Rigau

Torres-Dulce rep un suport majoritari
mas torres dulce
mas torres dulce

El fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce ha proposat aquest dimarts a la Junta de Fiscals de Sala la presentació d’una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau, per quatre delictes: desobediència, malversació, prevaricació i usurpació de funcions.

La Junta, integrada per 26 fiscals, ha atorgat un suport gairebé unànime a la iniciativa de Torres-Dulce La decisió de la Junta no és vinculant i la querella queda, en qualsevol cas, a criteri de Torres-Dulce, qui ha plantejat aquesta acció davant la Justícia com a reacció a la negativa inicial de la Fiscalia Superior de Catalunya a actuar contra Mas i membres del seu Govern per la seva actuació en la jornada del 9N, com ell havia ordenat.

Sobre la taula d’aquesta Junta també estat present l’acta de la reunió de la Fiscalia Superior catalana, que desaconsellava la presentació de la querella adduint una manca de base jurídica. Malgrat la seva ‘desmarcada’ inicial, la Fiscalia Superior de Catalunya ha anunciat que acatarà l’ordre de Torres-Dulce.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides