Represàlia a traïció en l’Exèrcit espanyol

Arresten el crític tinent Segura quan acudia, rutinàriament, al quarter
luis gonzalo segura
luis gonzalo segura

“Em sento destrossat i humiliat. Acabo d’ingressar en el Centre Disciplinari de Colmenar [Viejo] per 30 dies”, explica el tinent Luis Gonzalo Segura en el seu compte de Facebook. Es tracta d’una mesura preventiva que no respon a cap sanció, especifica.

Segura relata que el culpen d’haver desatès dues citacions i que, amb aquest argument, emmascaren noves represàlies per les seves crítiques i denúncies de corrupció a l’Exèrcit, publicades a la seva novel·la, Un paso al frente, i difoses durant mesos en les presentacions del llibre, així com en el seu blog al digital Público.

Pel que fa a les suposades citacions ignorades -dues de gairebé quaranta, assegura-, Segura diu que, en un cas, va remetre un informe mèdic que acreditava que estava malalt, i que, en l’altre, la citació no va arribar a temps.

Aquest militar crític amb la casta dominant en les Forces Armades interpreta que volen silenciar denúncies com les que, recentment, destapaven la pèssima qualitat del menjar en els quarters, acompanyat en casos extrems de cucs, i crítiques, com la darrera, dirigida contra el ministre de Defensa, Pedro Morenés. També apunta a una guerra bruta en contra seva: un article d’El Confidencial explicava, a partir de fonts militars, que l’havien investigat per assetjament sexual, fet que no se sostenia en el text de l’article, farcit d’escomeses contra ell, i que va desacreditar amb tot detall el mateix Segura en el seu blog.

Aquest arrest, el segon que pateix Segura, s’ha produït quan el tinent acudia a un tràmit, una compareixença rutinària. És preventiu, basat en el règim disciplinari de les Forces Armades -no és, per tant, una resolució de la Justícia militar- i no va tenir temps d’avisar la seva família de l’internament, que durarà, en principi, 30 dies. Amb prou feines va poder comunicar la mala notícia a la seva parella i al diari on escriu via WhatsApp. Els seus pares només l’han pogut veure durant mitja hora aquest dimarts a la tarda.

El seu advocat defensor ha plantejat un habeas corpus per aconseguir que recuperi la llibertat, però preveu que “trobaran motius” per confirmar l’arrest “i, si no se’ls inventaran”, ha declarat a Público. Considera que es tracta d’una detenció il·legal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides