Quin perfil de confiança busca Jorge Fernández Díaz?

Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El ministre de l’Interior vol un nou cap antiterrorista. Ha convocat una plaça de lliure de designació com a director del flamant Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO), organisme successor del Centro Nacional de Coordinación Antiterrorista (CNCA) i del Centro de Inteligencia Contra el Crimen Organizado (CICO).

Segons Vozpópuli, que cita fonts policials, el favorit per dirigir el CITCO és José Luis Olivera Serrano, qui ara mateix ja exerceix de director en funcions. Olivera és el comissari que fou cap de la UDEF i va proposar a la Fiscalia registrar la seu de Convergència Democràtica de Catalunya durant la precampanya de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 2012, una actuació que s’emmarcava en les investigacions del cas del Palau de la Música. Sempre ha rebut el suport de Fernández Díaz i si és confirmat en el càrrec, percebrà gairebé 35.000 euros de plus salarial.

Interior ha justificat la creació del CITCO amb la simbiosi entre el terrorisme i el crim organitzat pel que fa al finançament i a l’historial delictiu d’alguns jihadistes, i també al·legant la necessitat d’optimitzar recursos.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari