Podemos es prepara per arrelar a Catalunya

El seu full de ruta passa pel "dret a decidir" amb l'objectiu d'un procés constituent que reformuli Espanya
Podemos
Podemos

La catalana Gemma Ubasart, professora de Ciència Política de la Universitat de Girona, és la figura clau que el flamant secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha destinat a materialitzar la proposta territorial del partit.

Podemos, un cop ha triat la seva executiva, tancarà a finals del gener els seus òrgans municipals i, posteriorment, fins al febrer, crearà les seves direccions autonòmiques. Segons Economia Digital, altres catalans importants a Podemos/Podem, a més d’Ubasart, seran Carlos Jiménez Villarejo, l’advocat Jaume Assens, l’experta en seguretat i tecnologia Gemma Galdon, el politòleg Raimundo Viejo i Beatriz Rivola, una de les portaveus del cercle de Barcelona.

La direcció del partit té com a prioritats la concreció d’un programa econòmic i d’un full de ruta sobre els problemes territorials, amb Catalunya com a punt destacat en un marc d'”esgotament del marc constitucional” vigent. Pel que fa al sobiranisme, hi ha disparitat d’opinions. Jiménez Villarejo s’hi oposa, mentre que opcions com la independència i, sobretot, la via federalista semblen gaudir de més suports. Iglesias s’ha mostrat partidari del “dret a decidir”, que s’emmarcaria en un procés constituent per reformar l’Estat de dalt a baix, però ha remarcat que Catalunya no té competències per engegar una declaració unilateral d’independència.

El discurs social sembla, un cop més, clau perquè Podem pugui arrelar a Catalunya de la mà amb formacions locals com Guanyem Barcelona. Les propostes econòmiques, que d’entrada es recolliran en un esbós, queden en mans dels economistes Vicenç Navarro i Juan Torres.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari