La Generalitat sepulta el negoci del Júnior a Vacamorta

No es coneix el destí dels dos milions de tones de porqueria enterrada il·legalment
gustavo buesa
gustavo buesa

El desenllaç d’una dècada de conteses judicials sobre l’abocador de Vacamorta (Baix Empordà), decretat per un sentència del Tribunal Suprem el febrer passat, ja ha arribat: la polèmica instal·lació està a punt de tancar.

No es coneix la data concreta de desmantellament ni el destí dels dos milions de tones de deixalles enterrades il·legalment, però la clausura ordenada per la Generalitat tanca un cercle que el mateix el Govern català va començar fa onze anys.

Com publica la darrera edició d’EL TRIANGLE (núm. 1161), l’any 2003, la Conselleria de Medi Ambient, dirigida per l’actual responsable d’Interior, Ramon Espadaler, va cometre una irregularitat flagrant en concedir la llicència ambiental a l’abocador.

La llarga lluita de la Plataforma Antiabocador de Cruïlles per tombar la instal·lació tot basant-se en aquella irregularitat ha acabant reeixint i, d’aquesta manera, s’enterra un dels negocis de Jordi Pujol Júnior florits al caliu del Govern del seu pare.

L’empresa que ha gestionat Vacamorta està vinculada a Gustavo Buesa, un dels empresaris de l’entorn del Júnior que es troben imputats, i al seu grup GBI Serveis. Buesa i GBI també apareixen en el sumari del cas Clotilde, sobre les suposades martingales del diputat i exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo.

Mentre el jutge Pablo Ruz examina els negocis amb els abocadors del trio Jordi Pujol Ferrusola, Gustavo Buesa i Josep Mayola, el Govern de la Generalitat, en situació financera crítica, haurà de restaurar el paratge de Vacamorta.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari