La PAH evita un desnonament mentre l’Ajuntament en parla

El tinent d'alcalde reconeix que les retallades de la Renda Mínima d'Inserció ha agreujat el problema
Ple extraordinari sobre desnonaments a l'Ajuntament de Barcelona
Ple extraordinari sobre desnonaments a l'Ajuntament de Barcelona

Mentre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca aturava un desnonament impulsat pel BBVA a Nou Barris, on viu una família amb dos menors, l’Ajuntament celebrava un ple extraordinari per mirar de trobar unes mesures, que no han deixat ningú content, per fer front al problema de la gent que es queda sense sostre. Les institucions parlen mentre és la ciutadania qui s’ha d’organitzar per fer la tasca que pertocaria a Serveis Socials.

En una ciutat amb una mitjana d’uns 30 desnonaments diaris, segons la PAH, era obvi que aquest dijous se’n practiqués algun mentre el Ple de l’Ajuntament treballava, ara que acaba la legislatura, en “una carta de bones intencions”.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha reconegut que “no és suficient” la tasca que fan per solucionar la problemàtica. I que la retallada practicada a la Renda Mínima d’Inserció ha agravat la situació. La resta, un reguitzell de retrets entre els grups per espolsar-se la responsabilitat per gestionar malamanet un problema que s’ha convertit en un drama.

La Plataforma reclama al consistori que comenci a sancionar els pisos buits propietat de les entitats bancàries i que prioritzi la redistribució d’habitatges buits. Entre Ciutat Meridiana, Trinitat Vella i Torre Baró, l’Ajuntament en té comptabilitzats 400, que inspeccionarà abans de gener.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari