Camacho compara la participació d’Escòcia (85%) amb Catalunya (35%)

El PP diu que "el 9-N ha demostrat que el món independentista és residual Catalunya"
Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

Tot i fer tot allò possible per treure legitimitat, amb qualificacions com “festa” o “farsa”, a la votació independentista d’aquest diumenge, el Partit Popular ha estructurat el missatge del 10-N al voltant de la figura retòrica rescatada al principi del procés: la majoria silenciosa que, segons ha dit aquest dilluns Sánchez-Camacho, ha quedat retratada amb les dades de participació.

Si el total de persones que van votar, 2,2 milions, sumen, segons càlculs populars, els mateixos vots que els partits pro consulta a les darreres autonòmiques, aleshores “no es poden sobredimensionar els resultats” i es pot titllar de “fracàs” l’organització de les entitats.

“Només han pogut mobilitzar un 35% del cens, comptant menors. Set de cada deu no estaven ahir a favor de la independència i no van anar a votar”, ha dit Camacho, per comparar els resultats amb el referèndum escocès. “Allà hi va participar el 85% davant el 35% dels d’aquí. Aquí hi van anar tots els independentistes de Catalunya, que només són una tercera part dels 7,5 milions de catalans. No representen més que un terç del cens. El 9-N ha demostrat que el món independentista és residual i no majoritari a Catalunya”, ha conclòs.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari