El Govern entrega l'”execució” del 9N als voluntaris

La reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir acorda una "responsabilitat solidària"
rigol
rigol

La responsabilitat sobre la jornada del 9N ha quedat diluïda en una “responsabilitat solidària” que atorga al Govern de la Generalitat un suposat paper d’assistent i garant -de les urnes i del suport jurídic als voluntaris- i als voluntaris mateixos, el protagonisme de la votació alternativa. Aquest és el resultat de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir celebrada aquest divendres.

Ho ha explicat Joan Rigol, coordinador del Pacte, que ha avançat que el recompte de vots recaurà en els voluntaris i que la Generalitat, que farà “companyia” i donarà “suport”, “ha fet la seva feina i la continuarà fent, assumint la seva responsabilitat”, però cedirà l’“execució” als voluntaris.

En aquest sentit, el president Artur Mas ha confirmat en la trobada que el Govern, que sembla quedar en un segon pla, liderarà la consulta malgrat la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional.

Abans que es confirmés aquesta dilució de responsabilitats, el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida s’havia mostrat partidari d'”estalviar algun maldecap” tot entregant al Pacte el pilotatge del ‘procés participatiu’.

El Govern espanyol, per boca de Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat a Mas que no causi problemes als funcionaris i, per extensió, als ciutadans. La vicepresidenta ha dit que els catalans no haurien haver de suportar la inseguretat jurídica que, considera, genera el procés.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari