La infanta Cristina és imputada per delicte fiscal però no per blanqueig

Hi haurà judici oral si no s'aplica la 'doctrina Botín'
Sense títol
Sense títol

L’Audiència Provincial de Palma de Mallorca ha decidit mantenir imputada la infanta Cristina de Borbó per dos delictes fiscals. En canvi, ha tombat la imputació per blanqueig de capitals perquè no aprecia suficients indicis.

El judici sobre la suposada malversació de sis milions d’euros públics per part de l’Instituto Nóos, on es preveu que Cristina de Borbó segui a la banqueta, previsiblement, se celebrarà el 2016, però l’aplicació de l’anomenada doctrina Botín pot evitar el tràngol a la germana del Rei d’Espanya. Segons aquesta jurisprudència del Tribunal Suprem, no hi ha judici oral (ni, per tant, banqueta) per a un imputat si només hi ha contra ell una acusació popular.

Iñaki Urdangarín i Diego Torres
Només la infanta Cristina ha estat exculpada del blanqueig de capitals. Tant Iñaki Urdangarin com Diego Torres i la seva esposa, Ana María Tejeiro, seran jutjats per aquest delicte.

El Fiscal demana que Cristina de Borbó declari com a testimoni i que, juntament amb Urdangarin, dipositi una fiança de mig milió d’euros, per haver-se enriquit amb fons que el seu marit hauria defraudat mitjançant Aizoon, societat que comparteixen tots dos.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari