Monago visitava una ‘amiga’ a Tenerife a compte del Senat

32 escapades i més 10.000 euros de despesa en any i mig
monago rajoy
monago rajoy

El president d’Extremadura, José Antonio Monago, és un dels polítics amb una marca pròpia millor perfilada dins el PP. S’ha desmarcat de la disciplina del partit amb relació a temes com les energies renovables i l’IVA a la cultura, s’ha erigit en un dels crítics contra la manca de contundència dels dirigents del carrer Gènova de Madrid contra la corrupció i ha escomès Artur Mas, Xavier Trias -“si tens collons, dímelo a la cara” i Catalunya diversos cops.

Ara, en canvi, ell es troba en l’epicentre d’un escàndol i no és pas per la seva iniciativa declarativa, com tantes vegades abans: s’ha revelat que feia un ús privat de fons públics. Monago va viatjar 32 cops a Tenerife entre el 3 de maig del 2009 i el 4 de novembre del 2010 per visitar una dona amb qui mantenia una relació, revelen Público i la Cadena SER. Els més de 10.000 euros de despesa els assumia el Senat, cambra que no exigeix els senadors especificar els motius dels seus viatges.

La revelació del motiu de l’escapada deixa en evidència les versions que havien adduït el PP i el mateix dirigent, que havien justificat els viatges en business amb “tasques parlamentàries”.

Aquest divendres, Monago ha comparegut i ha dit que “quan he fet un viatge privat l’he pagat jo de la meva butxaca”. També ha assegurat que anava “sempre a treballar honestament” i que “sé que molts tenien ganes a aquest president, ho he pogut comprovar, però l’espectacle ha estat vergonyós”.

El president extremeny ha donat a entendre que es podria haver esbombat aquest escàndol com a represàlia per les seves exigències de mà dura contra la corrupció. “No permetré que es formulin acusacions. Ja em van avisar que això passaria i en tenia coneixement. Em van dir ‘vés amb compte, perquè estàs remenant moltes coses i t’atacaran”, “el que he fet és viure a la carretera, com se m’ha demanat”, ha explicat. I no pensa dimitir: “Són els extremenys qui posen i treuen presidents, no els trencacames”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari