El Constitucional també suspèn el 9N alternatiu

La Generalitat demandarà el Govern espanyol al Tribunal Suprem
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

Després de més de dues hores de reunió, el ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dimarts el recurs d’impugnació interposat pel Govern de l’Estat contra la consulta alternativa del 9 de novembre, convocada pel Govern de la Generalitat.

Ha estat una decisió unànime dels dotze membres del ple que, sense cap argumentació jurídica, dóna lloc a la suspensió de la votació. Com ja va passar amb el 9N previst per la llei catalana de consultes populars no referendàries i pel decret de convocatòria signat pel president Artur Mas, la decisió del TC comporta que la logística d’aquesta alternativa s’ha d’aturar.

No consta, però, en aquesta resolució, una advertència expressa al president de la Generalitat sobre eventuals riscos de tirar endavant amb els preparatius de la votació, com demanava el Govern espanyol. En canvi, la suspensió té efectes retroactius -s’estenen a partir de divendres passat, quan el recurs es va presentar- i té una durada prevista de cinc mesos, termini durant el qual el Tribunal Constitucional ha de decidir si la manté o la tomba.

Reacció de la Generalitat
La resposta del Govern de la Generalitat de Catalunya, comunicada pel conseller de Presidència, Francesc Homs, ha consistit a afirmar que tot està “a punt” per la votació del 9N i a assegurar que el “procés participatiu” es manté “amb totes les conseqüències”. A més, Homs ha anunciat que el Govern català al·legarà davant el Constitucional i presentarà una demanda al Tribunal Suprem contra el Govern espanyol per “per atemptar contra el dret a la participació, a la llibertat d’expressió i a la llibertat ideològica”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari